Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.05.07

Nem figyelt az autós, maradandó sérülést okozott a motorosnak Zalaegerszegen

Egy 1967-ben született zalaegerszegi nő 2021. július 16-án 6 óra 40 perckor vezetett egy személygépkocsit Zalaegerszegen a Bartók Béla út felől a Zrínyi út felé.

Amikor a vádlott a Szállítók útja és a Zrínyi út kereszteződéséhez ért, ahol balra kívánt kikanyarodni és haladási irányára „Állj! Elsőbbségadás kötelező” – jelzőtábla volt kihelyezve, a jelzőtábla utasításának megfelelően megállt, hogy elsőbbséget biztosítson a Zrínyi úton közlekedő járművek számára.

birosag.jpg

Ezt követően azonban a vádlott figyelmetlenségből nem észlelte a Zrínyi úton a városközpont felől Zalabesenyő irányába közlekedő motorkerékpárt, ezért úgy kezdte meg a kikanyarodást alacsony sebességgel balra a Zrínyi útra, hogy annak során nem biztosított elsőbbséget a neki balról érkező motorkerékpárnak.

A sértett férfi észlelte a vádlott eléhaladó járművét és a baleset elkerülése érdekében erőteljesen megfékezte a motorkerékpárját, emiatt azonban elveszítette egyensúlyát, a járművel jobb oldalára dőlve elesett; és oldalcsúszást követően a motorkerékpár elejével a vádlott által vezetett, de már álló helyzetben lévő személygépkocsi bal első ajtajának ütközött.  

A baleset következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló csonttöréses sérüléseket szenvedett, a sérülések gyógytartama összesen 60 napban határozható meg. A balesetben elszenvedett sérülésekből a sértettnél maradandó testi fogyatékosságként a jobb vállízület közepes mértékű mozgásfunkció beszűkülése maradt vissza.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.