Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.06.11

Nem adott elsőbbséget a 73 éves sofőr, maradandó fogyatékosságot okozott Zalaegerszegen

Egy 1949-ben született zalaegerszegi férfi még 2018. szeptember 14-én 8 órakor Zalaegerszegen a Kölcsey úton közlekedett személygépkocsijával, a Batthyány utca irányába.

Amikor a férfi a járművel a Kölcsey út és a Batthyány utca kereszteződéséhez ért az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla jelzésére megállt a kereszteződés előtt, majd elindult a kereszteződésben balra, hogy a városközpont irányába bekanyarodjon a Batthyány útra.

birosag.jpg

A vádlott körülbelül 60 cm-t haladt be a Batthyány útra, amikor a Batthyány úton a vádlott szándékolt haladási iránya szerinti jobb oldalról megkezdte gyalogosan az áthaladást egy nő, a sofőr azonban figyelmetlensége miatt a kanyarodása során nem biztosított elsőbbséget az előtte az áthaladást féktávolságán kívül megkezdő gyalogosnak, s ezért a jármű bal első részével elütötte őt.

A baleset következtében a nő 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, a bal oldali külbokája, bal sarokcsontja és az egyik bal oldali lábtőcsontja eltörött, koponyája, orra zúzódott, fejbőrén repesztett seb keletkezett és agyrázkódás alakult ki nála. A sértett sérülésének tényleges gyógytartama 90 napra tehető, s nála a baleset következtében maradandó testi fogyatékosság alakult ki.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a napokban - közölte honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.