Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.11.22

Motorvonat elé hajtott egy lenti nő, vádat emeltek ellene

Egy 1945-ben született lenti nő 2022. szeptember 23-án 15 óra 45 perc körül vezetett egy személygépkocsit 75155-ös számú közúton Rédics felől a 75-ös számú főút irányába. Amikor a nő a közút-vasút fénysorompóval ellátott vasúti átjáróhoz ért, a szemből érkező erős napsütés miatt a szükséges körültekintő magatartást elmulasztotta és későn észlelte az átjárót biztosító berendezés tilos fényjelzését.

redics-lenti-vasuti-baleset-2022-0.jpg

A nő ezért a tilos jelzés ellenére behajtott a vasúti átjáróba, és járműve jobb oldalának nekiütközött a vasúti pályán neki jobbról érkező, szabályosan közlekedő, hangjelzést adó és gyorsfékező személyvonat eleje. A 40 km/h sebességkorlátozással érintett vasúti pályaszakaszon közlekedő, utasokat szállító személyvonat időben megkezdett gyorsfékezése következtében az ütközést elkerülni nem tudta, de annak mértékét csökkentette, a motorkocsi az ütközés helyét követően hozzávetőlegesen 4-5 métert tolta maga előtt a nő által vezetett személygépkocsit, míg a járművek a vasúti átjáró területén nyugvópontra jutottak.

Az ütközés következtében a járművekben anyagi kár keletkezett, személyi sérülés nem történt, azonban a vádlott cselekményével veszélyeztette az utasokat szállító személyvonaton tartózkodók testi épségét.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétsége miatt emelt vádat - közölte honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.

Előzmények itt: Vonat elé hajtott egy nő Rédics és Lenti között, bíróság elé állítják a rendőrök.