Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.01.26

Mentőautóban támadt rendőrre egy részeg férfi Lentiben

Egy  64 éves  férfi  2015. június 17-én a hajnali  órákban erősen ittas állapotban   vezette  személygépkocsiját, melynek során  Lentiben balesetet szenvedett.   
A helyszínre érkezett mentősök ellenkezése  miatt nem tudták megvizsgálni, ezért a baleseti helyszínelő rendőrt kérték meg, hogy segítsen  a mentőhöz kísérni.

 

mentok.jpg


A férfi  ezalatt, majd a mentőautóban is folyamatosan szitkozódott, majd amikor a  rendőr a szolgálati fényképezőgépét letette a mentőautó gyógyszertartó szekrényére, azt felkapta és nagyobb erővel a padlóra vágta.  
Ekkor az intézkedő  rendőr főtörzsőrmester  a  kezeinél  fogva a székbe ültette és figyelmeztette, hogy hagyja magát megvizsgálni.
Erre a férfi  azt üvöltötte, hogy  ” Ki a k....  anyád vagy te?”,  belemarkolt a rendőr ruházatába, megrántotta, melynek következtében a kabát zippzárja  is kiszakadt.  
Ekkor a rendőr a férfivel szemben  testi kényszert és bilincselést alkalmazott, melynek következtében 8 napon belül gyógyuló hámsérüléseket szenvedett el.

A Zalaegerszegi Nyomozó Ügyészség a férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Lenti Járásbíróságon - tudatta a Letenye Médiával dr. Pirger Csaba a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője.