Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.08.04

Megütötte az ápolónőt egy részeg férfi a zalaegerszegi kórházban

Az 56 éves, büntetlen előéletű, zalaegerszegi férfit még 2021. október 31-én 18.00 óra körüli időben a mentők a Zala Megyei Szent Rafael Kórházba szállították, mert bejelentés érkezett arról, hogy közterületen, erősen ittas állapotban fekszik. A kórház Sürgősségi Osztály folyosóján az ittas állapotban lévő férfit az egészségügyi személyzet a radiátorok mellett elhelyezett matracra ültette, amíg vizsgálatára sor kerül.

A vádlott fél óra elteltével felkelt a földről és a folyosón kóborolni kezdett, amit észlelve az ott dolgozó segédápolónő felszólította, hogy feküdjön vissza a matracra, mert zavarja a folyosón közlekedő mentősöket.

zalaegerszeg-korhaz-768x468.jpg

A férfi többszöri felszólításra sem tett eleget ennek a kérésnek és trágár hangnemben szidalmazni kezdte az ápolónőt. Ekkor a jelen lévő férfi betegkísérő is nyomatékosan felszólította a folyamatosan és hangosan kiabáló vádlottat, hogy ne hangoskodjon és feküdjön vissza a szivacsra. Ekkor a férfi támadólag elindult a nővér irányába, a sértett bal alkarját erősen megragadta, s miután a nő kirántotta a kezét a fogásból, a vádlott rácsapott a sértett bal csuklójára.

A férfi csak a betegkísérő erőteljes fellépésének hatására hagyott fel a további erőszakos viselkedésével.
A sértett a bántalmazás következtében a bal alkar zúzódásával járó, 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A férfi ellen a Zalaegerszegi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járásbíróságon - tudatta honlapunkkal dr. Jánky Judit, a Zala Megyei Főügyészség címzetes fellebviteli ügyésze, helyettes szóvivője.