Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.08.06

Megöléssel fenyegettek embereket Keszthelyen

A 22 éves, büntetett előéletű férfi 2019. március 20-án a késő délutáni órákban édesapjával és akkori élettársával a keszthelyi Matróz kocsmában tartózkodott, ahol erősen ittas állapotba került és a pultban dolgozó alkalmazottal kötekedni kezdett, majd az ott szórakozni vágyó vendégeket inzultálta. A pultos hölgynek udvarolni kezdett, aki visszautasította a vádlott közeledését, erre ízléstelen megjegyzésekkel illette őt, a vele tartózkodó férfiakkal pedig kötekedni kezdett. A kocsmából cigarettázni távozó egyik férfi után ment, őt provokálta, többször felé ütött, majd ököllel, egy alkalommal az arcán megütötte. A vádlott a bántalmazott férfi segítségére siető pultos hölgyet és egy másik odaérkező férfit is megütött, utóbbit egy alkalommal, ököllel az orrán, aki az ütés következtében a földre esett és a fejét beütötte.

 

A kocsmában pultosként dolgozó férfi a további támadás elhárítása érdekében lefogta a vádlottat, mialatt a megtámadott fiatalok távoztak a helyszínről. A vádlott ezt követően a söröző alkalmazottját fenyegette, provokálta, később a kocsmába visszatérő fiatalokat és barátaikat agresszív, kötekedő hangnemben ismét fenyegette, az asztalon poharakat tört össze, majd a törött pohárdarabot a kezében a vendégek felé tartva, kiabálta, hogy mindenkit megkésel, elvágja a torkukat. A vádlott erőszakos viselkedésére a vendégek távoztak a szórakozóhelyről, melyet látva a vádlott törött poharakat és hamutálakat dobált feléjük és megölésükkel fenyegette őket.

 

kes.jpg

(A fotó illusztráció)

 

Időközben a helyszínre érkezett a tulajdonos is, aki azonnal távozásra szólította fel a vádlottat és édesapját, melyet hallva a feldühödött állapotban lévő vádlott az ajtófélfán ismét eltört egy poharat és a hegyes üvegpohár darabot az üzletvezető felé tartva, azzal hadonászott, megöléssel fenyegetőzött. A sértett egy felmosónyéllel tartotta távol magától a vádlottat, aki a törött poharat ezt követően közvetlen közelről a pultos férfi arca felé dobta - miközben megfenyegette, hogy megöli őt - aki épphogy el tudott hajolni az arca felé repülő, éles pohárdarab elől.

 

A vádlott agresszivitását látva telefonon többen értesítették a rendőrséget, melyet meghallva a vádlott felhagyott a vandál viselkedéssel és elhagyta a helyszínt.

 

Újabb garázda magatartásra a vádlott részéről 2020. december 6. napján a délutáni órákban került sor, amikor a keszthelyi Vásártéren lévő Tom Market üzletben heves szóváltásba került a vele lévő férfi ismerősével, amit észlelve a vádlott üzletbe belépő bátyja rátámadt a vitapartnerre, az arcán megütötte őt, majd a két testvér egyszerre ütni kezdte a fiút. A bántalmazást látva, a sértett nevelőapja a fiú segítségére indult, ekkor azonban a fiatalabb vádlott, hogy ezt megakadályozza, - anélkül, hogy bátyja erről tudott volna - egy kést vett elő a kabátja zsebéből és azt a férfi felé tartva, közölte vele, hogy belevágja a kést, ha megmozdul. A férfi a fenyegetés hatására nem mozdult, a vádlottak felhagytak az erőszakkal és elhagyták a helyszínt.

 

A vádlottak – köztük a fiatalabb vádlott felfegyverkezve elkövetett - kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása a helyszínen és az utcán tartózkodó személyekben megbotránkozást, riadalmat keltett.

 

A vádlott másfél hónap múlva, 2021. január 19-én 18 óra körüli időben erősen ittas állapotban ismét megjelent ugyanebben az üzletben, ahol maszkviselésre történő figyelemfelhívása miatt az üzlet alkalmazottját hangosan szidalmazni kezdte, őt trágár kifejezésekkel illette, miközben a boltban dolgozó hölgy többször felszólította, hogy hagyja el az üzletet. A vádlott tovább szidalmazta a bolti eladót, a kiszolgáló pultra rátámaszkodva közvetlen közelről sértegette, fenyegette, majd a nő többszöri felszólítására elhagyta az üzletet.

 

Időközben a helyszínre érkezett a vádlott egyik ismerőse, aki ugyancsak betért a Tom Market üzletbe, majd miután kijött a boltból, kezet fogott a vádlottal, megpróbálta őt jobb belátásra bírni, megkérte, hogy „ne csinálja a feszültséget, menjen haza!”

Ekkor csatlakozott hozzájuk a vádlott testvére, majd mindketten kötekedni, hangoskodni kezdtek a férfivel, aki távozott a helyszínről. A vádlott és testvére a távozó személy után mentek, őt utolérve mindketten hangosan szidalmazni kezdték. A sértett kérte, hogy fejezzék be a hangoskodást és térjenek haza, miközben bal kezével eltolta magától a testéhez egyre közeledő vádlottat, aki megcsúszott a kavicsos talajon és hátra elesett. Ekkor a vádlott a ruházatából egy bicskát rántott elő, majd a sértett bal felkarját megszúrta. A sértett hátrálni kezdett és rúgásokkal próbálta távol tartani magától a vádlottat, aki ezt követően a testvére kérésére elhagyta a helyszínt, a kést pedig eldobta.

 

A vádlott felfegyverkezve elkövetett kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása a helyszínen és az utcán tartózkodó személyekben megbotránkozást, riadalmat keltett. A férfi ellen a Keszthelyi Járási Ügyészség többrendbeli, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, súlyos testi sértés bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Keszthelyi Járásbíróságon – tudatta honlapunkkal dr. Jánky Judit, a Zala Megyei Főügyészség címzetes fellebviteli ügyésze, helyettes sajtószóvivője.