Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.03.29

Meglőtte a házimacskát Zalában, bíróság elé állítják

Egy 1984-ben született novai férfi 2021. május 2-án 17 óra körül a barlahidai családi háza kazánházában italozott, amikor észlelte, hogy a szomszédja telkén egy állat fekszik.

A vádlott ekkor magához vette a tulajdonában lévő távcsővel felszerelt Hatsan Ranger Torpedo 155 típusú lőfegyvernek minősülő légfegyverét, mellyel a szomszédos telken tartózkodó 11 hónapos házimacskára egy alkalommal lövést adott le.
A lövés a macska nyaktájékát érte, ennek ellenére az állat a helyszínről elfutott, majd gazdája Jókai utcai családi háza előtt összeesett.

 

tavcsoves-legpuska-2022.jpg

(A fotó illusztráció. police.hu)

 

A lövedéket az állatorvos az állat nyakából eltávolította, így a gyors állatorvosi beavatkozásnak és a műtétnek köszönhetően az állat életben maradt, azonban a vádlott által leadott lövés és az általa okozott sérülés nem csupán alkalmas volt arra, hogy az állat maradandó egészségkárosodását vagy annak pusztulását okozza, hanem számára különös szenvedést okozott, mivel az állat a meglövését követően órákig sokkos állapotban volt, a sérülés az átlagos fájdalmat lényegesen meghaladta, a testben maradó lövedék csak műtéti úton volt eltávolítható.

Az ügyben a Lenti Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat a napokban - tudatta kedden honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.