Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.07.12

Meglopták a kalauzt a vonaton Zalában

Egy budapesti 26 éves nő és 28 éves férfi társa 2020. május 15. napján hajnali 4 óra körüli időben a keszthelyi vasútállomás II. vágányán várakozó vonaton ellopták a MÁV vezető jegyvizsgáló MÁV feliratú hátizsákját a benne lévő, a sértett nevére kiállított személyes okmányokkal, egy MÁV feliratú láthatósági mellénnyel, vasúti főkulcsokkal és személyes használati tárgyakkal együtt, melyek értéke 34 340 Ft volt.  A lopással okozott kár a nyomozás során részben megtérült.

vasut.jpg

(A fotó illusztráció)

A két átutazóban lévő személy Keszthelyen további bűncselekményt is elkövetett, 2020. május 16-án hajnali 2 óra körüli időben megjelentek a Vitorlás sétány egyik bekerített nyaralójánál, ahová a fotocellás ajtón keresztül bementek és a zárszerkezet ismeretlen módon történő kinyitásával ellopták a tulajdonos lánccal lezárt, 65 000 Ft értékű, SPECIALIZED SIRRUS típusú MTB kerékpárját.
A vádlottak által okozott kár a kerékpár – megtaláláskori, értékcsökkent állapotban történő - lefoglalásával, majd a sértett részére történő visszaadásával megtérült.

A férfi és a nő ellen a Keszthelyi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat a Keszthelyi Járásbíróságon a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Jánky Judit címzetes fellebviteli főügyészségi ügyész, a Zala Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.