Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.12.09

Más gabonájából törlesztette adósságát egy semjénházi férfi

Egy 1957-ben született semjénházi férfi egy kft. sértett, mint vevő 2020. július 24-én adásvételi szerződést kötött a vádlott élettársával, mint eladóval 200 tonna takarmánykukorica megvásárlására 46.000,- Ft/tonna vételárért.

A sértett a 9.200.000,- Ft vételárat 2020. november 24-én átutalta az eladónak, aki a kukoricát ezt követően a szerződés alapján egy mezőgazdasági kft. murakeresztúri raktárában helyezte el.

A vádlottnak korábbról egy murakeresztúri lakos felé pénztartozása állt fenn, amelyet nem tudott megfizetni. A vádlott 2021. februárjában felajánlotta neki, hogy a tartozását terményben fizeti vissza, amibe ő beleegyezett.

A vádlott ezután felkereste a kukoricát tároló kft. általa ismert ügyvezetőjét, egy semjénházi lakost, akit rávett arra, hogy engedélyezze a hitelezőjének 25 tonna, - már a sértett tulajdonában álló - kukoricának a raktárból való elszállíttatását. Az ügyvezető ebbe beleegyezett, így a hitelező személy a 25 tonna kukoricát a raktárból elszállíttatta és értékesítette. A sértettnek a cselekmény miatt 1.150.000,- Ft kára keletkezett.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség vagyon elleni bűncselekmény miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal csütörtökön dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.

birosag.jpg