Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.08.14

Letartóztatták az élettársát lovas kocsihoz láncoló férfit

A megalapozott gyanú szerint a nyírbogáti férfi és élettársa ez év augusztus 2-án délelőtt a lakásukon iszogattak, melynek során vitatkozni kezdtek. A dühbe gurult férfi a hajánál megragadta a nőt, kivonszolta az udvaron álló lovaskocsihoz, majd annak hátsó részéhez láncolta az élettársát úgy, hogy a nyakára tekert és lakattal lezárt lánc végét a lovaskocsihoz rögzítette.

 

lovaskocsi_1.jpg

 

lovaskocsi-2.jpg

 

A rövid láncon mozogni alig tudó nőt a férfi ezután egy ostorral többször megütötte, majd egy vödör vízzel is leöntötte, ő pedig a lakásba távozott. Kb. 45 perc múlva érkeztek a helyszínre a Nyírbátori Rendőrkapitányság járőrei, akiknek felszólítására a férfi levette a lakatot élettársa nyakából.

A rendőrök őrizetbe vették a férfit, és gyanúsítottként hallgatták ki személyi szabadság megsértésének bűntette és könnyű testi sértés bűntette miatt. Az ügyész indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatását, azonban a nyomozási bíró ezt nem rendelte el, mert nem tartotta indokoltnak.

Az ügyész fellebbezett a döntés ellen, melynek eredménye az lett, hogy a másodfokon eljáró Nyíregyházi Törvényszék a gyanúsított előzetes letartóztatását elrendelte. Így biztosítható a bíróság szerint ugyanis, hogy a gyanúsított ne befolyásolja a sértettet és más tanúkat, továbbá ne kövessen el újabb bűncselekményt.
 

(Forrás és fotó: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség, Dr. Nagy Ferenc főügyészségi ügyész, megyei főügyész-helyettes)