Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.05.20

Legurított 2 liter sört, 1 liter vörösbort, jogsija sem volt, mégis vezetett

Egy 1997-ben született faddi férfi tavaly október 23-án a délelőtti órákban a kányavári tartózkodási helyén kb. 2 liter alkoholos sört és 1 liter vörösbort fogyasztott el. Ezt követően kb. 12 óra 30 perckor a férfi a lakóhelyéről elindulva a 7537. számú közúton a Kányavár-Lispeszentadorján-Kányavár útvonalon közlekedve, ittas állapotban vezetett egy Ford Focus típusú személygépkocsit, amelynek hatósági jelzéseit előzőleg a gépkocsi tulajdonosa forgalomból kivonás miatt leszerelte. A vezetés során a vádlott vérében 1,68 ezrelék (közepes fokú) alkoholkoncentráció előidézésére alkalmas szeszesital fogyasztásából származó alkohol volt.

sor.jpg

(A fotó illusztráció. Alexas Fotos/Pixabay)

Ezt követően a férfi a tartózkodási helyéről kb. 15 órakor, majd pedig 15 óra 45 perckor elindulva ismét vezette a gépkocsit ittas állapotban a 7537. számú közúton a Kányavár-Páka-Kányavár útvonalon, amely során vérében 1,31 – 1,19 ezrelék (enyhe fokú) alkoholkoncentráció előidézésére alkalmas szeszesital fogyasztásából származó alkohol volt.

A vádlott 2021. október 23-án közúton a fenti időpontokban és útvonalakon annak ellenére vezetett személygépkocsit, hogy vezetői engedéllyel soha nem rendelkezett, és tudomása volt arról is, hogy közúti járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll, ugyanis őt a Paksi Rendőrkapitányság a 2021. január 21. napján jogerőre emelkedett határozatával közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése és engedély nélküli vezetés szabálysértések miatt 12 hónapra eltiltotta minden engedélyhez kötött közúti jármű vezetésétől.

Az ügyben a Lenti Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett járművezetés ittas állapotban valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.