Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.11.03

Légpuskával lőtte meg a baromfiudvarba tévedő kiskutyát Szepetneken

Egy 1955-ben született szepetneki férfi március 25-én egy ismerőse kisebbik lánya részére ajándékozta a „Scooby” névre hallgató, 3-4 hónapos korú, 8-9 kg súlyú pitbull keverék fajtájú kiskutyát, melyet a Szepetnek, Kisfaludy utcai ingatlan – teljesen körbe nem kerített – udvarán, szabadon tartottak.

Az egyébként barátságos természetű kölyökkutya a tartási körülmények okán több esetben szabadon kóborolt a Kisfaludy utcában. A vádlott március 29-én délelőtt otthonában tartózkodott a baromfiudvarban, amikor észlelte, hogy az első udvari részre betévedt a kölyökkutya.

legpuska.jpg

(A fotó illusztráció)

A vádlott ezt követően az ingatlanon található műhelyből elővette a tulajdonát képező 4,5 mm kaliberű, Lucznik 87 típusú légpuskáját, melybe beletett egy 4,5 mm kaliberű légfegyver lövedéket, majd - az egyébként részére kárt nem okozó, azonban az udvarban tartott jószágokat zavaró - kutyára célozva egy alkalommal elsütötte azt, melynek a hatására az eb nyüszítve elfutott az utca irányába.

A lövés a kutya jobb lapockáját találta el, a 6 mm hosszúságú légpuska lövedék felületes bőrsebzést okozott, melynek gyógytartama általában 8 napon belüli. A kiskutya testéből részben kiálló, 4,5 mm kaliberű légfegyver lövedéket egy csipesszel eltávolították.

A lövedék, amennyiben nem távolították volna el az állat testéből, mint idegen test maradandó egészségkárosodást okozhatott volna az ebnél, továbbá a gerinces állatot ért légpuskával kilőtt lövedék - az ezzel járó fájdalom okán – okozhatott volna olyan sokkhatást, mely az eb elpusztulásához vezet.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.