Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.10.03

Lakatlan házat fosztott ki Lasztonyán

Egy 2002-ben született lasztonyai fiatalember 2020. augusztus közepe és szeptember 5. között egy Lasztonya, Kossuth úti bekerített, lakatlan házhoz ment azzal a szándékkal, hogy az épületbe bemenjen, körülnézzen, hogy a berendezési tárgyak közül mit tudna értékesíteni.  

A kapun lévő drótot kitekerte, bement az udvarra. A családi ház bejárati ajtajára rögzített deszkákon a csavarokat a magával vitt csillagcsavarhúzóval kihajtotta, a deszkákat lefeszítette, majd a kulccsal nem zárt ajtón át bement az épületbe. A házban látta, hogy több minden van, amit el tudna adni.

birosag.jpg

Távozott az épületből, majd felkereste zajki ismerősét, akinek elmondta, el szeretné adni a bútorait, érdekli-e a vétel. Az ismerőse elfogadta az ajánlatot, mire a vádlott elutazott Letenyére egy másik ismerőséhez, aki bútor szállítására alkalmas gépkocsival rendelkezik.

Megbeszélték, hogy Lasztonyára megy teherautójával és segít neki a szállításban. Az esti órákban megérkezett a megadott címre, majd a vádlott egyedül kivitt a házból két szőnyeget, egy telefontartó polcot, dohányzóasztalt, üvegasztalt, egy tv tartó polcot, egy ventilátort és három terítőt, felrakta a teherautóra, majd Zajkra mentek a vevőhöz, ahol mindezt lerakta. A vevő 20.000 Ft-ot fizetett a vádlottnak az átvett bútorokért, használati tárgyakért.

A vádlott az eltulajdonítással 86.500 Ft kárt okozott a sértettnek, melyből 65.000 Ft a lefoglalással és az eltulajdonított tárgyak egy részének sértett részére történő visszaadásával megtérült.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat a napokban - tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.