Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.11.10

Kukkolás: női wc-be szereltek kamerát egy zalaegerszegi munkahelyen

Egy férfi áskálódó munkatársait akarta lebuktatni, de végül inkább a női mosdóban
leskelődött...

Egy negyvenéves zalaegerszegi férfi gépkocsivezetőként dolgozott egy cégnél, a fokozott munkahelyi stressz miatt 2013-tól szorongásos, depressziós tünetekkel kezelték. 2015. elején több munkahelyi konfliktusa volt, és úgy érezte, hogy egyes kollégái ártani akarnak neki.
Ezért elhatározta, hogy kideríti, kik állnak a lejáratása mögött és interneten rendelt egy pendrive alakú, 16 GB-os memóriakártyát magában foglaló, mozgásérzékelős kamerát, hogy a munkahelyén elrejtve felvételeket tudjon készíteni. A készülék belső memóriakártyára tudta menteni a felvételeket, így vezeték nélküli összeköttetés hiján a felvételeket csakutólag, a lejátszóeszközhöz történő csatlakozásával lehetett volna megnézni.

 

kukkolo-noi-wc.jpg

 

A férfi 2015. március 26-án a kamerát bevitte a munkahelyére, de meggondolta magát és úgy döntött, hogy a kamerát inkább a női WC-ben rejti el, hogy intim helyzetekben tudja a kolléganőit megfigyelni. Elképzelése szerint felvételekkel a jogosulatlanul megszerzett személyes adatokat, magántitkokat stresszoldás gyanánt akarta nézegetni.

A kamerát a lámpa mellé fel is szerelte, amely három munkatársról készített felvételeket, majd a negyedik nő észrevette a szerkezetet, leszedte, és átadta felettesének, így azokat a terhelt már nem tudta megnézni. A cég vezetése munkaviszonyát az eset után azonnali hatállyal megszüntette.

Psychés állapota a terheltet a terhére rótt cselekmény társadalomra való veszélyességének felismerésében, illetve abban, hogy e felismerésnek megfelelően cselekedjék, enyhe fokban korlátozta.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a terhelt ellen tiltott adatszerzés büntette miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járásbíróságon - tudatta a Letenye Médiával kedden dr. Pirger Csaba a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője.