Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.11.03

Egy 2002-ben született letenyei és egy 2000-ben született szepetneki férfi 2022. augusztus 18.-án hajnalban eltávolították a Nagykanizsa, Alapy Gábor út 1. szám előtti útszakaszra kihelyezett mobil „Útszűkület”, „Útfelbontás” és „30 km/h sebességkorlátozást” előjelző jelzőtáblát.

A mobil jelzőtáblát a vádlottak a helyéről elvitték magukkal és elhelyezték a II. rendű vádlott lakásának szobájában, ahol aztán a táblákat a nyomozó hatóság 2022. augusztus 19. napján megtalálta, lefoglalta és az útjavítást végző gazdasági társaság képviselőjének visszaszolgáltatta.

30-km-sebessegkorlatozas-tabla.jpg

Az Alapy Gábor útnak az eltávolított jelzőtábla helyét követő szakaszán ezen időben útjavítási munkálatok voltak folyamatban. A vádlottak cselekménye alkalmas volt arra, hogy a Nagykanizsa, Alapy Gábor útnak ezen szakaszán közlekedők testi épségét veszélyeztesse.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntette miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal csütörtökön dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.