Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.05.28

Közel 1 millióért sózta rá a 70 ezret sem érő edénykészletet a román árus

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a román állampolgárral szemben, aki tavaly ősszel edénykészlet eladásával közel 1 millió forintos kárt okozott  egy több, mint 80 éves férfinak.

A  vádlott 2018. október elején csengetett be az idős sértett hódmezővásárhelyi házához. A férfi a sértettnek edénykészletet, illetőleg késkészletet próbált értékesíteni, de a sértett először nem kívánta azokat megvásárolni.

hazalas.jpg

A vádlott rábeszélő magatartásának köszönhetően azonban mégis úgy döntött, hogy unokáinak megveszi a férfi által már a családi ház bejárati ajtajáig behordott fazekakat, serpenyőket tartalmazó étkészletet, valamint a 3 db késből és zöldséghámozóból álló késkészletet.

A vádlott azt mondta az idős férfinak, hogy az edénykészlet darabonként 1.650,- Euró, vagyis 485.000,- Ft, míg a késkészlet 20.000,- Ft. A sértett ekkor a házból kihozta a megtakarított pénzét tartalmazó műanyag dobozt, majd átadott a két edénykészlet és a négy késkészlet vételáraként 990.000,- Ft-ot.

Az áruk valós értéke a 70.000,- Ft-ot sem érte el, így vádlott a sértett hiszékenységét kihasználva 920.000,- Ft kárt okozott neki.

A járási ügyészség a román férfit a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

(Forrás: ügyészség.hu)