Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.10.12

Kórházi és templomi tolvajok Zalában

Egy 1983-ban született sármelléki és egy 1985-ben született zalalövői férfi még 2017. augusztus 2-án az esti órákban előzetes megbeszélést követően, lopási céllal jelentek meg a Keszthelyi Városi Kórház épületében, ahol a nyitott folyosón keresztül az „A” épületrészbe mentek és több orvosi szoba ajtaján is megpróbáltak benyitni, azonban az ajtók zárva voltak.

Az orvosi szobákban laptopok és más műszaki cikkek is voltak ebben az időpontban. A vádlottak ezt követően a büfé kiszolgáló ablakát megkísérelték erőszakkal benyomni, tevékenységük során azonban észlelték a folyosókon elhelyezett biztonsági kamerákat, ezért azokat részben elforgatták, illetve egy kamerát a helyéről letörtek, végül elhagyták a kórház épületét. A vádlottak vagyontárgyakat, vagy készpénzt akartak eltulajdonítani.

templom.jpg

A vádlottak 2017. augusztus 22-én elhatározták, hogy a keszthelyi Karmelita Bazilikába mennek, hogy onnan egy falra rögzített, adománygyűjtő perselyt tulajdonítsanak el a benne lévő pénzzel. Ezen a napon délben a vádlottak egy hátizsákkal érkeztek a templomhoz, majd a nyitott bejáraton bemenve közvetlenül a baloldalon elhelyezkedő imahelyiség belső falára rögzített fém perselyt a helyéről lefeszítették, a hátizsákba tették és eltulajdonították.

A fém fali persely az elkövetés időpontjában 24.950,- Ft értéket képviselt, melyben – a rendszeres adományok átlagát számítva – összesen 22.150,- Ft készpénz volt.

Az ügyben a Keszthelyi Járási Ügyészség a vádlottakkal, mint többszörös visszaesőkkel szemben lopás bűntettének kísérlete és lopás vétsége miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal kedden dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.