Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.10.18

Kiskorút vett rá a lopásra egy zajki nő

Az 1985-ben született I. rendű vádlott nő, a 2005-ben született lánya, a II. rendű. egy fiatalkorú lány és az 1996-ban született III. rendű nő vádlottak 2020. december 23. napján dél körüli időben egy nagykanizsai áruházba  mentek, ahol két bevásárlókocsiba  élelmiszereket, háztartási cikkeket, ajándékokat pakoltak mindhárman.

Ezt követően  megközelítették a bejárati ajtót, de még az értékesítőtérben maradtak. A felpolcolt  árucikkek mögött együtt várakoztak azzal a szándékkal, hogy a bejárati ajtón fizetés nélkül kitolják a kocsikat, közben mindhárman folyamatosan figyelték a biztonsági őr mozgását.

birosag.jpg

Rövid idő elteltével II. rendű vádlott közelebb ment a bejárati ajtóhoz, a biztonsági őr közelében helyezkedett el, ahonnan jól látta az őr mozgását. Közben I.rendű és III. rendű vádlottak az árucikkek takarásában várakoztak és figyelték II. rendű vádlott jelzését, valamint a biztonsági őrt, mikor tolhatják ki az ajtón a kocsikat.

Rövid idő múlva alkalmasnak látták a helyzetet, elindultak a bevásárlókocsikkal a bejárat felé, amikor a biztonsági őr a bejárat melletti ékszerboltnál feltartóztatta őket.  A vádlottak egymás tevékenységéről tudva, közösen, I.rendű vádlott a lányával, II. rendű vádlottal együtt követte el a cselekményt. Az eltulajdonítással veszélyeztetett érték  134.407 Ft volt.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette és lopás vétségének kísérlete miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal hétfőn dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.