Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.08.22

Kiskorú lányt inzultált a zalai polgárőr gyűlés után

Egy kiskorú lány 2022. február 5. napján 19 óra körül elkísérte a nevelőapját a pölöskefői művelődései házba polgárőr gyűlésre. A megbeszélésen részt vett egy 1950.-ben született pölöskefői férfi is, a vádlott, többen alkoholt fogyasztottak, a vádlott a kiskorú lányt is megkínálta, ám a lány azt nem itta meg.

A gyűlésnek 21.15 óra körül vége lett, melynek végére a helyszínen öten maradtak. A nevelőapa hazakísérte egy ismerősét, visszaérkezéséig a lányt a vádlott és még egy férfi társaságában a művelődési ház előtt tartózkodott. A nevelőapa előzőleg a vádlottal megbeszélte, hogy a művelődési ház bezárását követően a sportklubba még átmennek iszogatni, majd a sértett nevelőapjának visszaérkezését követően a másik férfi is hazament.

birosag.jpg

Közben a vádlott a sportklub helyiségét kulccsal kinyitotta, ám az ekkor még sötét épületbe csak a vádlott és a lány ment be, mert a nevelőapa a művelődési ház lépcsőjén ülve még gyorsan elszívta a cigarettáját.

A lány a vádlott után belépett az épületbe, majd vádlott a folyosón megállt, majd ahogy sértett ment utána, egy puszit adott a jobb arcára. Ezt követően a vádlott közölte a sértettel, hogy „adna még sokat”.

Ezt követően a lány megállt egy helyiség előtt, mert a vádlott nyitotta annak ajtaját, s bement egy irodába, mintha villanykapcsolót keresett volna. A folyosóra csak a kintről jövő fény szűrődött be, az irodában teljesen sötét volt. Amikor sértett látta, hogy vádlott visszafelé jön, az ajtóból visszalépett, hogy a vádlottat ki tudja engedni. Ekkor a vádlott odaállt sértett mellé és a jobb mellét jobb kezével megmarkolta, a bal kezével pedig a lányt magához szorította, közölve vele, hogy "szeretlek".

A cselekmény hatására megriadó és sírva fakadó, felzaklatott állapotba került lány kifordult a szorításból és kisietett az épületből, majd a még az épület bejáratánál tartózkodó nevelőapjának mondta el, hogy mi történt, aki a korábban elfogyasztott alkohol hatása miatt a nevelt lánya többszöri közlése ellenére sem fogta fel, mi történt, ezért a sértett a helyszínt futva elhagyta, s közben felhívta telefonon édesanyját, akinek rögtön elmondta a vele történteket. Az anya ezt követően beszélt férjével, aki értesítette a történtekről a rendőrséget.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétsége miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.

Az Országos Polgárőr Szövetség tájékoztatása szerint az eljárás alá vont polgárőr az ügy kirobbanása óta már nem tagja a testületnek.