Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.07.20

Kifosztottak egy alvó asszonyt Várföldén

A 46 éves várföldei férfi 2022. február 22. napján a kora esti órákban várföldei otthonában felkereste a vele hosszú évek óta közeli ismerősi viszonyt ápoló, rossz mentális állapotban lévő sértett nőt, hogy legyen neki beszélgetőpartnere.

varfolde-2022.jpg

(Fotó: Google Maps)

A szobában tévét néztek és beszélgettek, majd 22 óra körül a nő az este bevett nyugtató hatására elaludt. Ezt észlelve a férfi a sértett ágya közelében lévő szekrényben tartott táskájából magához vett 93 000 Ft-ot. A vádlott tisztában volt azzal, hogy a sértett hol tartja a pénzét, mint ahogy azzal is, hogy a nő aznap vett fel nagyobb összeget a bankszámlájáról. Hajnali 1 óra körül a vádlott felébresztette a sértettet, elköszönt tőle, majd a korábban magához vett készpénzzel együtt elhagyta a házat.

Másnap hajnalban a sértett észlelte a pénzének eltűnését, ezért telefonon felhívta a férfit, kérte, hogy menjen el hozzá, személyesen szeretne beszélni vele. Amikor a sértett számon kérte pénze eltűnését, a férfi letagadta tettét, de mivel szégyellte is azt, a lopott pénzből 32 000 Ft-ot észrevétlenül a sértett párnája alá rejtett, később pedig telefonon arra kérte az asszonyt, hogy nézzen szét a vánkosa körül, hátha ott találja a pénzét. A sértett a pénzt a párna alatt fel is lelte. A nyomozó hatóság az eljárás során 1 000 Ft-ot lefoglalt a vádlottól, majd azt kiadta a sértettnek, így a bűncselekménnyel okozott 93 000 Ft kárból összesen 33 000 Ft térült meg.

A férfi ellen a Nagykanizsai Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járásbíróságon - tudatta honlapunkkal szerdán dr. Jánky Judit, a Zala Megyei Főügyészség címzetes fellebviteli ügyésze, helyettes szóvivője.