Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.10.25

Egy 1988-ban született keszthelyi férfi 2021. szeptember 4. napján 20 óra 19 perckor a tulajdonát képező lőfegyvernek nem minősülő 380 R Blanc/17 mm kaliberűjelű Globserver Brand G-Shoot 4 Matic típusú gumilövedékes dupla csövű, mindkét csőben 1 db gumilövedékkel betárazott működőképes puskával, a fegyvert fenyegetően tartva, azt kiabálva, hogy: „Hol a Bence?” belépett egy Keszthely, Kossuth utcai étterem utcafronti teraszára.

A vádlott a teraszon áthaladva folyamatosan ordibálva, az étterem személyzetét tüntetőleg és fenyegetően semmibe véve az étterem vendéglátó helyiségén át az étterem konyhájába ment ott körülnézett és visszament az étterem teraszára.

birosag.jpg

A vádlott az étterem teraszán puskájával fenyegetőzve azt kiabálta az ott étkező vendégeknek, hogy: „Ki kér golyót a fejébe?”. Az étteremben felszolgálóként dolgozó nő többször felszólította a vádlottat, hogy fenyegetőzését hagyja abba és távozzon az étteremből.

A vádlott a nő felszólítását semmibe véve az étterem teraszán helyet foglaló férfihez lépett és a kezében tartott lőfegyver utánzatú puska csövét a tanú homlokához szorítva felemelt hangon megkérdezte tőle, hogy. „Kér-e golyót a fejébe?”. a férfi és a vele egy asztalnál lévő másik személy a vádlott magatartásától annyira megrémült, hogy a vádlott magatartására képtelen volt reagálni. A terasz másik asztalánál jelen lévő ismeretlen vendég a vádlott magatartását észlelve a teraszról gyermekével együtt igyekezett elmenekülni.

Ezt követően a vádlott az étterem teraszáról kilépett és a földön lévő hátizsákjába a fegyvert eltette. Ekkor érkezett a helyszínre az étterem tulajdonosa, aki a vádlottat felszólította, hogy ne ordibáljon és megkérdezte a vádlottól, hogy mi a problémája. A vádlott erre két kézzel a mellkasán meglökte, majd a táskából a fegyvert ismételten elővette és kiabálva megkérdezte, hogy: „Ki kér golyót a fejébe?”. Miután a tulajdonos a vádlottal ismételten közölte, hogy menjen el, a vádlott a fegyvert a hátizsákjába eltette és a helyszínről eltávozott.

A vádlott magatartásának következtében sérülése nem keletkezett senkinek, azonban a vádlott magatartása a jelenlévőkben riadalmat, megbotránkozást keltett.
Az ügyben a
Keszthelyi Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a napokban - közölte honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.