Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.05.25

Kétszer már gyilkolt, megint ölni akart a zalai férfi!

Tizenhat év fegyházra ítélt emberölési kísérlet miatt a Zalaegerszegi Törvényszék nem jogerősen egy 58 éves férfit, aki korábban két gyilkosságért összesen már csaknem húsz évet töltött börtönben, tavaly nyáron pedig megkéselt két embert - tájékoztatta a törvényszék szerdán az MTI-t.

 

zala-megye-gyilkos.jpg

 

Sz. Zoltán a legutóbbi börtönbüntetéséből feltételesen szabadult 2006 novemberében. Egy zalai faluban élt 2011-től az élettársával, de a magatartása miatt megromlott a viszonyuk, ezért 2015 tavaszán a nő a gyermekeivel együtt egy másik községbe költözött a rokonaihoz.
A férfi ezt követően többször is felkereste a nőt, próbálta rávenni arra, hogy térjen vissza hozzá. Tavaly júniusban is megjelent a házánál, az utcáról kiabált be neki, az asszony azonban közölte vele, hogy nem megy vissza hozzá.
A férfi ekkor belépett a ház udvarára és egy késsel minden előzmény nélkül mellkason szúrta az ott dolgozó férfit. Ezt követően azzal fenyegetőzött, hogy mindenkit megöl, és a késsel a kezében bement a házba. Miután volt élettársa a gyerekekkel és az ott lévő vendéggel bezárkózott az egyik szobába, Sz. Zoltán a konyhában tartózkodók felé indult, és az onnan kimenekülő asszonyt többször is megszúrta.
A megsebzett férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett, a nőt nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülésekkel ápolták.
 Az orvos szakértő szerint a vádlott enyhe értelmi fogyatékosságú, de elmebetegségben, leépülésben, tudatzavarban, személyiségzavarban nem szenvedett a késelés idején.
A Zalaegerszegi Törvényszék emberölés kísérlete miatt nem jogerősen 16 év fegyházbüntetésre ítélte Sz. Zoltánt azzal, hogy csak a büntetés kétharmad részének a letöltése után bocsátható feltételesen szabadlábra. Az ügyész az ítéletet tudomásul vette, a vádlott és védője ugyanakkor enyhítésért fellebbezett. MTI