Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.09.27

A vádlottak közül az I. rendű vádlott – egy 1957-ben született murarátkai férfi- 2011 évtől állt egy egyéni vállalkozó alkalmazásában. Az I. rendű vádlott feladatát képezte a sértett murarátkai sertéshízlaló telepének őrzése, az ott tárolt gépek, berendezések felügyelete, az állatok megóvása és gondozása, a sertéstáp darálása, bekeverése, ennek fejében - a sértettel kötött szóbeli megállapodás alapján – a vállalkozó ingyenes, úgymond szívességi lakhatást biztosított az I.r. vádlott részére a telephelyen.

A II. rendű vádlott – egy 1986-ban született nagykanizsai férfi- egyéni vállalkozóként szintén sertéstartással foglalkozik, 2021 nyarának végén gondja támadt a táp beszerzésével a hízói számára. A II. rendű vádlott ezt követően több ízben, így 2021. szeptember 10. napján is azzal kereste meg telefonon a vele régóta ismeretségben lévő I. rendű vádlottat, hogy az általa a telepen őrzött, a sértett tulajdonát képező sertéstápból adjon neki. Az I. rendű vádlott ebbe beleegyezett, így a vádlottak megbeszélték, hogy másnap a II. rendű vádlott elmegy a telepre a tápért.

muraratka.jpg

Ennek megfelelően 2021. szeptember 11. napján 20 órát követő időben a II.r. vádlott megjelent a tulajdonát képező Ford Tranzit típusú gépjárművel a sértett murarátkai telephelyén, vele tartott – az egyébként a vádlottak által megbeszélt tényleges ügyletről tudomással nem bíró – alkalmazottja is.
 
Az I. rendű vádlott beengedte a telephelyre a II.r. vádlottat, a gépkocsit a magtárhoz irányította, majd az előre előkészített, 48 darab, összesen 2660 kg tápot tartalmazó zsákot közös erővel felpakolták a jármű rakterébe, ezt követően II. rendű vádlott elhajtott a telep területéről.
 
A II. rendű vádlottat az általa vezetett gépjárművel 21 óra 15 perkor Muraszemenyén, az Aligvár major 10. szám előtti útszakaszon a járőrszolgálat rendőri intézkedés alá vonta, a járműben szállított 48 zsák sertés hízótáp feltalálásra, majd lefoglalásra került.

A bűncselekmény elkövetésével a sértettnek összesen 348.460,- Ft kárt okoztak a vádlottak, mely a lefoglalás megszüntetésével és a sértett részére történt kiadással maradéktalanul megtérült.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség sikkasztás illetve lopás vétsége miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.