Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.08.29

Egy 1984-ben született becsehelyi férfi 2020. július 19-ét megelőzően néhány nappal egy az eljárás során ismeretlenül maradt személytől marihuánát és amfetamint vásárolt, majd abból 2020. július 19. napjának délutánján, valamint estéjén fogyasztott.

A vádlott 2020. július 19-én 1 óra 37 perckor Keszthelyen, a Madách utca és Csárda utca kereszteződésénél közlekedett egy Suzuki Alto típusú gépjárművel, amikor rendőri intézkedés alá vonták. A gépjármű, ruházat és csomag átvizsgálás során a vádlott táskájából egy őrlőben nettó 1,32 gramm marihuána, valamint 2 db simítózáras műanyag tasakban összesen nettó 1,94 gramm tömegű amfetamin került feltalálásra és lefoglalásra. A vádlottól lefoglalt kábítószerek együttes mennyisége nem érte el a csekély mennyiség felső határát, annak mintegy 81-86 %-a.

becsehely.jpg

A rendőri intézkedés keretében 2020. július 19. napján a vádlottól levett vizeletmintában amfetamin, delta-tetrahidrokannabinol-karbonsav (delta-9-THC-COOH), vérmintájában amfetamin, delta-tetrahidrokannabinol (delta-9-TCH), valamint delta-tetrahidrokannabinol-karbonsav (delta-9-THC-COOH) volt kimutatható, amely kábítószer (amfetamin és marihuána) fogyasztását, illetve ezen célból való megszerzését támasztja alá. A marihuána (kannabisz), a delta-9-THC, valamint az amfetamin kábítószernek minősül.

A vádlott a korábban ismeretlen helyen, ismeretlen személytől, pontosan meg nem határozható időpontban megszerzett amfetaminból és marihuánából 2021. szeptember 9.-én fogyasztott. A vádlott 2021. szeptember 10.-én 15 óra 5 perc körül kábítószertől befolyásolt állapotban és járművezetéstől eltiltás hatálya alatt vezette a Suzuku Alto típusú személygépkocsit Nagykanizsa belterületén úgy, hogy a Keszthelyi Járásbíróság a 2021. május 21. napján jogerős büntetővégzésével 8 hónap időtartamra eltiltotta a közúti járművezetéstől.

A vádlott 2021. szeptember 10. napján járművezetéstől eltiltás hatálya alatt állt, az eltiltás lejártának időpontja 2022. január 21. napja. A vádlottat a haladása során a Nagykanizsa, Csengery út 109. szám előtti útszakaszon rendőrjárőrök közúti ellenőrzés alá vonták és a gépjárművet átvizsgálták. A jármű szemléje során a gépkocsi jobb első ülésén egy őrlőben nettó 0,06 gramm marihuána, egy simítózáras tasakban 0,27 gramm tömegű marihuána, egy másik simítózáras műanyag tasakban nettó 0,56 gramm amfetamin, valamint 1,26 gramm marihuánát tartalmazó sodort cigaretta került feltalálásra és lefoglalásra.

A vádlottól lefoglalt, illetve általa korábban elfogyasztott kábítószerek együttes mennyisége nem éri el a csekély mennyiség felső határát, annak mintegy 1,23-89,3 %-a. A rendőri intézkedés keretében 2021. szeptember 10. napján a vádlottól levett vizeletmintában amfetamin, 11-nor-9-karbxi-delta-9-tetrahidrokannabinol (delta-9-THC-COOH), vérmintájában amfetamin, delta-tetrahidrokannabinol (delta-9-TCH), 11-nor-9-karboxi-delta-9-tetrahidrokannabinol (delta-9-THC-COOH), valamint 11-hidroxi-delta-9-tetrahidrokannabinol (11-OH-delta-9-THC) volt kimutatható, amely kábítószer (amfetamin és marihuána) fogyasztását, illetve ezen célból való megszerzését támasztja alá.

A marihuána (kannabisz), a delta-9-THC, valamint az amfetamin kábítószernek minősül.
A vádlott 2021. szeptember 10. napján kábítószer hatása alatt volt, mely a gépjármű vezetési képességét hátrányosan befolyásolta.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette kábítószer birtoklásának valamint járművezetés bódult állapotban vétsége miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal hétfőn dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.