Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.01.19

Ittasan, hamis rendszámú autót vezetett Zalaegerszegen

Egy 1980-ban született zalaegerszegi férfi nevelt fia volt az üzembentartója egy Fiat Punto típusú személygépkocsinak, amelyet a Zala Megyei Kormányhivatal Zalaegerszegi Járási Hivatala 2021. február 03. napján a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás hiánya miatt a forgalomból ideiglenesen kivont. A forgalomból kivonás miatt az üzemben tartó a személygépkocsi rendszámtábláit 2021. február 22. napján leadta a hatóságnál, a személygépkocsit pedig édesanyja lakóhelyén, a Zalaegerszegen helyezte el.

rendorsegi-auto-felirat.jpg

A vádlott 2021. május 21-én az esti órákban az ingatlan udvarán a rendszámokkal nem rendelkező Fiat Punto típusú személygépkocsira idegen rendszámokat szerelt fel, hogy azzal másnap dolgozni tudjon menni.

Az idegen rendszámtáblákat egy Suzuki Swift személygépkocsira adta ki a közlekedési hatóság, amely személygépkocsi a vádlott tulajdonát képezte egykor, azonban azt már 2014.-ben kivontak a forgalomból, és amelyet a vádlott már régen leadott a bontóba.

A vádlott az általa ily módon meghamisított hatósági jelzésű Fiat Punto személygépkocsit használta is, azzal 2021. május 22. napján 11 óra 41 perckor a Zalaegerszeg, Alsóerdei úton közlekedett, amikor a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság járőrei ellenőrzés alá vonták.

Ennek során megállapították, hogy a vádlott által vezetett személygépkocsi egy forgalomból ideiglenesen kivont, eredetileg más hatósági jelzéssel rendelkező jármű, amelyre a vádlott egy idegen hatósági jelzésű rendszámtáblát szerelt fel. Az ellenőrzés során azt is megállapították, hogy a vádlott ekkor a gépkocsit – enyhe fokú - ittas állapotban vezette.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette  valamint járművezetés ittas állapotban vétsége miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.