Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.09.20

Ideges volt a zalai Audis, bíróság elé állítják

Egy 1972-ben született zalaszentgróti férfi tavaly augusztus 27-én napközben érkezett meg az általa vezetett AUDI TT Coupe típusú személygépkocsival ismerőséhez Keszthelyre, a Szent József utcába, ahol a személygépkocsit ismerőse házával szemben az egyik lakóház előtti útszakaszon, a menetirány szerinti jobb oldalon, a jobb oldali kerekekkel az útpadkán, a bal oldali kerekekkel az úttesten állva parkolta le.

A vádlott a személygépkocsihoz délután érkezett vissza, amikor azt tapasztalta, hogy a leállított gépkocsija előtt és mögött is – kis távolságot hagyva – egy-egy gépjármű parkolt, melyek ténylegesen az ott lakó személyekhez voltak köthetők.

audi-jel.jpg

A vádlott a fenti helyzetet látva indulatba jött és szitkozódások közepette a gépkocsija előtt, a menetiránnyal szemben parkoló OPEL Corsa Van típusú személygépkocsi bal oldali első ablaktörlőjét felhajtotta és dühében az ablaktörlő száráról az ablaktörlő lapátot leszakította és az árokba dobta. A vádlott ezt követően káromkodva belecsapott az OPEL típusú gépkocsi bal oldali visszapillantó tükrébe is, amelytől a tükör behajlott.

A vádlott erőszakos magatartásával járó zajra, illetve a hangoskodásra a lakóházból az utcára ment egy nő –sértett-, és a vádlott gépkocsija mögött parkoló másik személyautó tulajdonosa is. A vádlott ekkor már a gépkocsijában ült, amellyel egy hirtelen manőverrel hátrafelé szándékosan nekitolatott az ott parkoló  OPEL Astra típusú személygépkocsi elejének, majd a gépkocsiját a parkoló járművek közül kikormányozva elhajtott a helyszínről, miközben trágár kifejezésekkel illette a történteket szemlélő sértetteket.

A vádlott közterületen tanúsított erőszakos és kihívóan közösségellenes magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

A vádlott szándékos magatartása következtében az OPEL Astra személygépkocsin a vádlott által okozott rongálási kár 366.085,- Ft volt. Az OPEL Corsa Van típusú személygépkocsiban anyagi kár nem keletkezett. Az ügyben a Keszthelyi Járási Ügyészség garázdaság, és rongálás vétsége miatt emelt vádat a napokban - tájékoztatta honlapunkat hétfőn dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.