Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.05.12

Horvátországi nyaraláskor másolta le a bankkártya adatokat

Egy 2002-ben született zalaszentmihályi fiatalember és családja 2019 nyarán együtt nyaralt Horvátországban családi barátjukkal, a sértettel. A nyaralás során a sértett internetes vásárlásra kérte meg a vádlottat, melynek során a sértett megadta a terheltnek a bankszámlájához tartozó bankkártyájának adatait.

A vádlott a bankkártya adatainak jogosulatlan felhasználásával 2019. augusztus 13. napja és 2019. október 14. napja közötti időszakban a Zalaszentmihály, Deák Ferenc utcai lakásáról a sértett bankszámlájának terhére jogosulatlan mobiltelefon feltöltéseket, illetve vásárlásokat hajtott végre összesen 356.662 Ft értékben.

A sértett 2019. október 20-án áruházi bankkártyás vásárlás során észlelte, hogy bankszámláján nincs fedezet, ezért a bankkártyát letiltatta.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség folytatólagosan, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.

horvatorszag-nyaralas.jpg