Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.05.18

Hamis okmányokkal akart Horvátországba kivinni egy Skodát Letenyénél

Egy 1982-ben született budapesti férfi 2022. februárjában Németországban megvásárolt egy Skoda Superb személygépkocsit, amelyet Magyarországra hozott, majd azt meghirdette eladásra.

A hirdetésre egy horvátországi vevő jelentkezett, akivel a vádlott megállapodott abban, hogy elszállítja a részére a gépkocsit.

birosag.jpg

A vádlott 2022. március 18-án reggel bérbe vette egy budapesti kft-től a P-06927 jelzésű ideiglenes rendszámokat, azokat felszerelte a gépkocsira, majd a személyi adataival kitöltötte és aláírta az azok mellé kapott egyszerűsített munkaszerződést, amely szerint sofőrként a cég alkalmazásában áll.

A vádlott ezután elindult a gépkocsival Horvátországba, majd a letenyei határátkelőhelyen való kilépésre jelentkezése során átadta az eljáró hivatalos személyeknek a munkaszerződést, amelynek tartalma nem felelt meg a valóságnak, mivel a vádlott nem állt a kft. alkalmazásában.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.