Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.03.12

Halott rokona fogyatékossági támogatását vette fel a zalai nő

11 hónapon keresztül vett fel jogosulatlanul fogyatékossági támogatást egy halott ember után a nő.

 

koporsos-temetes.jpg

 

Egy idős férfi 2009-ben költözött a vele rokoni kapcsolatban álló nő sárhidai családi házába. A férfit betegsége alatt terhelt és élettársa gondozta és mivel sokat volt kórházban, 2012 szeptemberétől minden postai küldemény átvételére jogosító meghatalmazást adott neki.

 

A férfi kérelmére a Magyar Államkincstár Zala Megyei Igazgatósága havi 22.800 Ft fogyatékossági támogatást állapított meg, ám a kérelmező 2013. február 2-án elhunyt.

 

A terhelt tudva arról, hogy a fogyatékossági támogatás igénybevételére rokonának halálát követően nem jogosult, mégsem értesítette a halál tényéről sem a Magyar Államkincstár Zala Megyei Igazgatóságát, sem a kézbesítő Magyar Postát, hanem 2013. március 01-től 2014. január 31-ig jogosulatlanul és rendszeresen felvette a folyósított fogyatékossági támogatás teljes összegét 260.976 Ft kárt okozva.

 

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a nő ellen társadalombiztosítási, szociális vagy más jóléti juttatással visszaélés vétsége miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járásbíróság előtt - tudatta a Letenye Médiával Dr. Pirger Csaba a Zala Megyei Főügyészség sajtóreferense.

 

(A fotó illusztráció)