Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.08.14

Halálos késelés a lecsófesztiválon

A Pest Megyei Főügyészség indítványt tett annak a férfinak a letartóztatására, aki a Pest megyei Káván megrendezett lecsófesztiválon nyakon szúrta egy ismerősét.
A bűnügy gyanúsítottja, egy férfi Káván, egy házban, de külön lakrészben él a bűnügy sértettjével és annak családjával. A gyanúsított és a sértett kapcsolata nem volt felhőtlen, gyakran veszekedtek.

kava-gyilkossag-2018.jpg

2018. augusztus 11-én a faluban ún. „Lecsófesztivált” rendeztek, ahova egymástól külön mindkét férfi ellátogatott. Este 9 óra körül az ittas gyanúsított és a sértett között szóváltás robbant ki, dulakodni kezdtek.
A gyanúsított a vita során elővette a 8,5 cm pengehosszúságú kését, és azzal többször a nyakán és a fején megszúrta a sértettet, aki a sérülései következtében életét vesztette.
A nyomozás tárgyát képező bűncselekmény emberölés bűntette, melynek büntetési tétele kimagasló, akár tizenöt évig terjedő szabadságvesztés, ezért a férfi szökésétől okkal lehet tartani.
Annak a veszélye is fennáll, hogy a gyanúsított szabadon védekezve újabb bűncselekményt követne el. A Pest Megyei Főügyészség ezért indítványt tett a férfi letartóztatásának elrendelésére.
(Forrás:
ügyészség.hu)