Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.07.13

Hajnali részegség torkollt verekedésbe Zalában

Négy zalaszentgróti fiatalember tartózkodott 2021. június 27-én a hajnali órákban Zalaszentgróton, az Aranyodi utcában lévő „Freedom pub” szórakozóhelyen, ahol egyikük szóváltásba került egy ott lévő türjei fiatalemberrel, aki emiatt 03:30 óra körüli időpontban üzenetet küldött unokatestvérének, hogy gépkocsival jöjjön el érte, mert haza kíván menni.

A mintegy 15 perc múlva megérkező unokatestvér azt látta, hogy az egyik vádlott éppen kifelé lökdösi ittas rokonát a szórakozóhelyről, ezért odament és beültette őt a személygépkocsija hátsó ülésére. Ekkor a négy vádlott hozzájuk lépett és a gépkocsiból kihúzták haragosukat, őt tovább lökdösték, kiabáltak vele és szidalmazták. Eközben a vádlottak egyike a gépkocsi indítókulcsát kivette a helyéről és eldobta, amely miatt a két férfi nem tudott elindulni, hanem az indítókulcs keresésébe kezdtek.

disco.jpg

(A fotó illusztráció. Fredomatik/Pixabay)

Eközben a vádlottak újabb szóváltást kezdeményeztek haragosukkal, akit az egyik vádlott megütött úgy, hogy a gépkocsi mellett a földre esett. A segítségére érkező unokatestvér sértett felsegítette rokonát, akit ugyanez a vádlott ismételten a földre rántott, a másik vádlott pedig többször is belerúgott.

Ekkor már a szórakozóhelyen tartózkodók közül sokan a helyszínre érkeztek, ennek ellenére a vádlottak nem hagytak fel cselekményükkel. Amint a sértett ismételten megpróbált unokatestvérének segíteni, a vádlottak ellene fordultak, szidalmazni kezdték őt, majd amikor a gépkocsija vezető ülése felé igyekezett, a harmadik vádlott egy erőteljes ökölcsapással megütötte az orr- és szemtájékán, amelytől a sértett orra azonnal vérezni kezdett. Ezt látva a vádlottak elhagyták a helyszínt.

A vádlottak közterületen tanúsított erőszakos és kihívóan közösségellenes magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat és megbotránkozást keltsen. A bántalmazó a sértett orrcsontjának többszörös elmozdulással járó törésével, a jobb arcfél duzzanatával és a jobb szem körüli pápaszem vérömleny kialakulásával járó, 8 napon túl gyógyuló sérüléseket okozott.

A vádlottakkal szemben a Keszthelyi Járási Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Keszthelyi Járásbíróságon - tudatta honlapunkkal dr. Jánky Judit, a Zala Megyei Főügyészség címzetes fellebviteli ügyésze, helyettes sajtószóvivője.