Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.02.15

Gyermeknevelőket támadott meg a zalai lakásotthonban

Egy 2006-ban született zalaegerszegi fiút a Zala Megyei Kormányhivatal 2015. november 19. napján nevelésbe vette. Gondozási helyként a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat I. számú Lakásotthon Hálózat Zalaszentlászló, Rákóczi Ferenc utcai lakásotthonát jelölte ki az fk. vádlott részére.

A vádlott 2021. április 29-én gondozási helyén tartózkodott és 16 óra utáni időben uzsonnázott, amikor a lakásotthonban gyermekfelügyelőként dolgozó nő, a sértett arra kérte, hogy üljön le asztalhoz és úgy fogyassza el az uzsonnáját. Az épületből ki-bemászkáló fk. vádlott a felhívást zokon vette, felháborodott és trágár hangnemben utasította el a gyermekfelügyelő kérését. A sértett megpróbálta csillapítani a még az udvaron is ordítozó fk. vádlottat, aki folyamatosan szidalmazta a sértettet, és azzal fenyegette meg, hogy kinyomja a szemeit, illetve hogy megöli. Fk. vádlott a kezében lévő szendvicset a gyermekfelügyelőnek vágta, és a terasz előtti járdára leállított kerékpárját a teraszon álló sértettnek dobta, akinek bal combját érte el a kerékpár kormánya. Ezt követően fk. vádlott kerékpárra szállt és engedély nélkül távozott a helyszínről.

birosag.jpg

A sértett 17 óra körüli időben a teraszon tartózkodott egy másik nevelővel, akivel az előzőekben történteket tárgyalták, amikor megjelent a helyszínen fk. vádlott. Hallva, hogy róla van szó, újra indulatossá vált és alaptalan vádaskodásba kezdett, ordítozott, szidalmazta a gyermekfelügyelőt és erőt mutatva az asztalon lévő műanyag asztalt rángatta és lökdöste a sértett felé. A sértett ezt a magatartást megelégelte és bejelentést tett a rendőrségre, közben a vádlott újra eltávozott kerékpárral a helyszínről. A bántalmazás következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett a combján. A gyermekfelügyelő közfeladatot ellátó személynek minősül.

A vádlott 2021. augusztus 8. napján 18 óra 15 perc körüli időben gondozási helyén, a lakásotthon nappalijában folyamatosan inzultálta fogyatékos növendéktársát, egy kk. fiút, ami miatt az egyik gyermekfelügyelőnő rászólt és viselkedésének abbahagyására szólította fel. Fk. vádlott emiatt felháborodott, kiabált, trágár kifejezésekkel illette a gyermekfelügyelőt és megindult az irányába.

A sértett ezt támadásként érzékelte, és félve attól, hogy fk. vádlott meg akarja ütni, felvett egy pohár vizet az asztalról és leöntötte a vízzel fk. vádlottat. Fk. vádlott ezen meglepődött, de utána azonnal levette a pólóját és azzal a gyermekfelügyelő felé csapott több alkalommal miközben továbbra is trágár kifejezéseket hangoztatott. Az egyik ütés a sértett szeme alját érte, ahol a bőre bepirosodott. A sértett tartva fk. vádlott további bántalmazásától, a nevelői szobába ment, ahonnan értesítette a rendőrséget. A bántalmazás következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett az arcán. A gyermekfelügyelő közfeladatot ellátó személynek minősül.

Az ügyben a  Zalaegerszegi Járási Ügyészség 2 rendbeli közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette, valamint 2 rendbeli testi sértés vétsége miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.