Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.12.26

Figyelmetlenségből maradandó fogyatékosság Zalaegerszegen

Egy 1995-ben született kaposvári nő 2021. június 14-én 10 óra 38 perckor vezetett egy személygépkocsit Zalaegerszeg lakott területén kívül, és azzal a Teskándi út 38. szám alatti benzinkútról kívánt kikanyarodni Teskándi útra, ahol a legnagyobb megengedett haladási sebesség 70 km/h volt.

A benzinkút kijárati útjánál „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla volt kihelyezve, amelyre figyelemmel a nő járművével a Teskándi útra történő kihaladás előtt megállt, majd bal és jobb irányban is körültekintett.

zalaegerszeg-teskandi-ut-baleset-2022.jpg

Ugyanezen időpontban közlekedett szabályosan a Teskándi úton Zalaegerszeg felé személygépkocsival a sértett férfi, akinek az érkezését a nő figyelmetlenségből nem észlelte. Ezért a nő személygépkocsijával alacsony sebességgel úgy indult el és haladt be balra kanyarodva a Teskándi útra, hogy annak során nem biztosított elsőbbséget a neki balról érkező sértettnek, és emiatt a sértett fékezése ellenére 59-63 km/h sebességgel a 8-10 km/h sebességgel haladó vádlott gépkocsija bal elejének és oldalának ütközött.
 
A baleset következtében a férfi nyolc napon túl gyógyuló töréses sérüléseket szenvedett, melyek gyógytartama összesen 120 napban volt megállapítható. A sérülések következtében maradandó testi fogyatékosság keletkezett.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a napokban - közölte honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője. (Helyszínelési fotók: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)

zalaegerszeg-teskandi-ut-baleset-2022-2.jpg