Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.11.19

Félmilliós pénzbüntetésre ítélték a becsehelyi vízműtelepi mérgezés miatt

A Nagykanizsai Járásbíróságon tárgyalt eset még tavaly március 4-én történt a Délzalai Víz- és Csatornamű ZRT. becsehelyi vízműtelepén. A vádlott foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség miatt állt bíróság előtt.

 

molnari-vizmu-mergezes.jpg


A november 12-i tárgyalási nap során többek között elhangzott:
A Molnári Vízmű munkatársa a beosztottjaitól egy olyan műanyag palackot kért, amelybe a munka során használandó fertőtlenítőt beletöltheti. Egyikük odaadta azt az ásványvizes palackot, melyet a sértett hozott magával, s az „enyém” felirattal látta el. Ezt valamelyik munkatársa „...ét is húzd meg!” felirattal egészítette ki.


A vádlott kiöntötte az ásványvizes üvegből a vizet, majd mintegy háromnegyed részig Huwa-San pr50 vízfertőtlenítő folyadékot töltött bele, amit a medencék vizének tisztításához használnak, majd a vádlott elindult, hogy a tisztítást megkezdje.


Ekkor észlelte, hogy az átemelő telep oldalánál csőtörés van, ezért a vegyszerrel feltöltött ásványvizes palackot az átemelőtelep lépcsőjére tette, s bement az épületbe, hogy a csőtörés elhárításához szükséges szerszámot onnan kihozza. A palack tulajdonosa ekkor ért oda a lépcsőhöz, meglátta a palackot, s abban a hiszemben, hogy az övé és víz van benne, beleivott. A maró hatású vegyszer súlyos, életveszélyes mérgezést okozott a nyelőcsövén és a gyomrában. A beosztott életét munkatársai és a gyors orvosi beavatkozás mentették meg.


A vádlottat bűnösnek mondták ki és félmillió forint pénzbüntetésre ítélték, amely ellen a vádlott és védője felmentésért  nyújtott be fellebbezést. Az ítélet nem jogerős. (Fotó: police.hu)