Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.11.24

Felgyújtotta a házat, majd öngyilkos akart lenni egy nagykanizsai nő

Egy férfi és egy 1960-ban született nagykanizsai nő – a vádlott - 2019. szeptember 9. és 2020. január 06. között élettársi kapcsolatban álltak, és a férfi tulajdonát képező, Sármellék, Dózsa György utcai ingatlanban éltek.

Időközben azonban a kapcsolatuk megromlott, több alkalommal szóváltásba kerültek, és a férfi végül 2020. január 5-én az ingatlanból történő távozásra szólította fel a nőt.

Másnap, 2020. január 6-án 12 óra után, miután a férfi munkába ment, a nőben – elkeseredettségében - öngyilkossági szándék alakult ki, és úgy döntött, hogy mielőtt véget vet az életének, tönkreteszi a férfi életét is, megsemmisíti az általuk korábban közösen használt ingatlant.

Ennek érdekében kora délután - miközben gyógyszereket vett be és alkoholt ivott - nyílt lánggal gyújtogatni kezdett, és összesen 7 különböző helyen szándékosan tüzet okozott az ingatlan területén.

Ezt követően a nő elhagyta a helyszínt, a ház mögötti területre ment, és további gyógyszereket vett be, illetve folytatta az italozást.
A helyszínre kiérkező rendőrjárőr a nőt a ház mögött, a vasúti sínek melletti területen, eszméletlen állapotban találta meg.

A nő magatartása következtében a lakóépületben és a melléképület 5X4 méter nagyságú műhely részében keletkezett tűz, az épületekben 3.187.735 Ft , a férfi kizárólagos tulajdonát képező ingó dolgokban pedig 1.659.300 Ft kár keletkezett.

Az ügyben a Keszthelyi Járási Ügyészség rongálás bűntette miatt emelt vádat napokban - tudatta honlapunkkal szerdán dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.

tetotuz.jpg

(A fotó illusztráció)