Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.05.24

Felesége jelentette fel a keszthelyi férfit

Parabellumot rejtegetett  egy 52 éves  keszthelyi férfi

A férfi  még 2010. július 10-én  feljelentést tett, mert állítása szerint   ismeretlen tettes a lakásán engedéllyel tartott  F35807 számú, 9 mm Parabellum kaliber jelű, és FP9 magyar gyártmányú (FÉG) típusú   marok lőfegyverét  a tárakkal és  lőszerekkel együtt eltulajdonította. A férfi  fegyvertartási engedéllyel ekkor még rendelkezett.

 

parabellum-feg.jpg

 

Házastársa 2016. január 8-án bejelentette a ZMRFK ügyeletére, hogy férje  „pisztolyt tart a lakásban.”

A nyomozó hatóság még aznap házkutatást  tartott a férfi  által is lakott keszthelyi lakásban,  melynek során lefoglalta a korábbi feljelentésben  szereplő,  F35807 számú, 9 mm Parabellum kaliber jelű FP9 magyar gyártmányú (FÉG) típusú  marok lőfegyvert  tartozékaival   együtt, valamint  146 db  magyar és cseh gyártmányú lőszert amik  tartásához  nevezett  már 2011 óta
engedéllyel nem rendelkezett.

A Keszthelyi Járási Ügyészség lőfegyver engedély nélküli tartásával elkövetett lőfegyverrel, és lőszerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat a Keszthelyi Járásbíróság  előtt.

A bűncselekmény büntetési tétele  2-8 évig terjedő szabadságvesztés, az ügyészség végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt - tudatta a Letenye Médiával kedden dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője.

(Fotó: Wikipédia)