Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.06.28

Ez is büntetendő: exének Facebook profiljában is kutakodott egy zalai férfi

Egy 1994-ben született lenti férfi 2022. január 2. napja előtt élettársi közösségben élt egy nővel Lentiben. A férfi az élettársával történő szakítást követően, 2022. január 2-án elköltözött, amelynek során magával vitte a korábban élettársával közösen használt Lenovo laptopjukat is.

A férfi 2022. január 2. és március 9. közötti időben a Lenovo laptopon a volt élettársa közösségi fiókjába több alkalommal jogosulatlanul belépett, ott a volt élettársának más személyekkel folytatott üzenetváltásait titokban megnézte, majd azokról – köztük a  nő által másoknak küldött fényképfelvételekről is  – képernyőképek formájában mentést készített a volt élettársa tudta és beleegyezése nélkül.

facebook-news-feed.jpg

A férfi az ily módon elmentett üzeneteket és fényképeket a laptop „E” meghajtójának egy általa létrehozott külön mappájába helyezte el. A férfi oly módon tudott belépni volt élettársa fiókjába, hogy a laptop a belépési jelszót korábban automatikusan eltárolta.

A férfi 2022. március 10., illetve 2022. március 16. napjain volt élettársa munkáltatójának, egy idősek otthonának illetve annak vezetőjének  e-mailben és viber üzenetben több olyan, a a nő által az egyik gondozottról készített és ismerősének korábban elküldött fényképfelvételt és köztük lezajlott üzenetváltást továbbított, amelyet a fenti módon jogosulatlanul rögzített a nő közösségi fiókjából annak érdekében, hogy ezzel volt élettársát kedvezőtlen színben tüntesse fel.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség tiltott adatszerzés bűntette miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.