Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.02.21

Erőszakkal megtartotta az elkért órát a Nagykanizsáról Letenyére közlekedő buszjáraton

Még 2020. október 10-én három fiatalember utazott a 22 óra 40 perckor Nagykanizsáról Letenyére közlekedő autóbuszon. A távolsági járatra felszállt egy 1998-ban született szepetneki fiatalember – a vádlott - is két társával együtt.

Az autóbuszon, még az indulás előtt a felszálló fiatalemberek elkérték a sértett 24.000,- Ft értékű Winer márkájú karóráját, mert meg szerették volna nézni. A sértett az órát a kezéről levette, majd átadta.

Amikor az órát vissza akarták adni a sértettnek, a vádlott azt az órát néző társa kezéből kivette, majd zsebre tette, s a sértett többszöri kérése ellenére azt vissza nem adta, helyette egy alkalommal könyökkel a sértett arcába csapott, majd miután megállt a busz, a helyszínről eltávozott.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az órát a vádlott még aznap ismeretlen helyen eldobta, hogy azt nála a nyomozó hatóság ne találja meg, így a bűncselekménnyel okozott 24.000,- Ft kár nem térült meg.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség garázdaság vétsége és vagyon elleni bűncselekmény  miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.

nagykanizsa-autobuszallomas-2020.jpg