Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.05.15

Erőfitoktatás okán közúti veszélyeztetés Zalában

Egy 1994-ben született zalaegerszegi férfi 2021. október 13-án 19 óra 5 perckor vezetett egy személygépkocsit Bagodban a Kossuth úton Zalaegerszeg felé. Amikor a Kossuth út 7. szám előtti útszakaszra ért, észlelte, hogy a mögötte, vele azonos irányba haladó sértett az általa vezetett személygépkocsival a vádlott járművének előzésébe kezdett, és ennek érdekében áttért a bal oldali forgalmi sávba.

Ebben a személygépkocsiban utasként foglalt helyet egy másik férfi is.  Az előzésben lévő járművezető és a vádlott között ekkorra feszült viszony alakult ki, melynek oka a járművek Zalaegerszeg felé közlekedése során korábban egymás részéről kölcsönösen észlelt közlekedési magatartás volt.

birosag.jpg

Amikor a vádlott észlelte, hogy a sértett az ő előzésébe kezdett, és a sértett által vezetett gépkocsi elejével a bal oldali forgalmi sávban már a vádlott járműve hátsó részének vonalához ért, a vádlott az általa vezetett személygépkocsit szándékosan, hirtelen és forgalmi ok nélkül balra kormányozta, azzal áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba azért, hogy a sértettet az előzésben megakadályozza.

Emiatt azonban a sértett az általa vezetett személygépkocsi jobb elejével érintőlegesen a vádlott járműve hátsó részének ütközött. Az ütközés következtében személyi sérülés nem történt. A vádlott közvetlen veszélynek tette ki a sértett és utasának testi épségét.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat a napokban - közölte honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.