Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.11.28

Elsikkasztotta az 820 ezres előleget a nagykanizsai "szaki"

A néhai sértett férfi 2020. novemberében elhatározta, hogy felújíttatja a gutorföldei lakóházának tetőszerkezetét. A sértett egyik ismerősének ajánlására telefonon vette fel a kapcsolatot a vádlottal, - egy 1984-ben született nagykanizsai férfi- aki ezután személyesen is megjelent a sértett házánál 2020. novemberében.

A "szaki" a helyszínen történt felmérést követően elvállalta a lakóház tetőszerkezete cseréjének munkálatait, melyről írásban megbízási szerződés elnevezésű okirat készült a felek között. A szerződésben a munkavégzés időpontjaként 2020. december 1. napja+időjárási tényezők, megbízási összegként pedig 1 320 000 Ft került megjelölésre.

tetoablak-arnyekolok.jpg

(A fotó illusztráció)

A kanizsai férfi egyébként a sértettel történő megállapodás időpontjában sem magánszemély, sem egyéni vállalkozói minőségben nem rendelkezett építőipari tevékenység folytatására irányuló engedéllyel. A "ál-ács" a szerződés aláírásakor a sértettől 820 000 Ft-ot vett át anyagvásárlásra előleg címén.

A pénz átvételét követően azonban a vádlott a sértett lakóházához építőanyagot nem szállított, a munkát sem az általa vállalt határidőben, sem azt követően nem kezdte el, a késedelem kapcsán valótlan okokra hivatkozott.

A vádlott az általa elvállalt munkát nem végezte el, az anyagvásárlásra átvett 820 000 Ft-os előleggel sem számolt el néhai sértett felé, azt nem a sértett lakóházának javításához szükséges anyagvásárlásra használta fel. A vádlott az előleg címén átvett 820 000 Ft-ot a sértett tudta és beleegyezése nélkül saját céljaira fordította, így abból más helyszíneken folyamatban lévő munkáihoz szükséges anyagvásárlásait, valamint bérek kifizetését fedezte.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség sikkasztás bűntette miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.