Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.04.14

Elraboltak egy strómant Nagykanizsáról

A névleges ügyvezető meglopta a céget, a tényleges pedig krimibe illő akcióval próbálta meg a pénzt visszaszerezni

A vádlott 2011.-ben, budapesti székhellyel pénzügyi tevékenységre alapított egy kft.-t, és egy ismerősét bízta meg az ügyvezetői teendők ellátásával.

 

rendorseg-akcio.jpg

 

A megbízott havi 120.000,forint tiszteletdíjat kapott, ennek fejében a céget csak formálisan képviselte, a szükséges
okmányokat aláírta, a céget ténylegesen az alapító vezette, az ügyeket ő intézte, a döntéseket ő hozta.

Amikor a sértett rájött, hogy a kft. számára nem vállalható pénzügyi tranzakciókban vesz részt, közölte, hogy lemond a cégvezetésről, ugyanakkor 2012. március 8.-án a kft. számlájáról 100.000. eurot vett fel.

Ebből a pénzből megvásárolt és felújított egy nagykanizsai zártkerti-hegyi ingatlant, beköltözött a házba, a kft.-t működtető személyek elől ott rejtőzködött, lakókörnyezetében álnéven mutatkozott be.

A vádlott mindent megtett a felkutatása érdekében, majd amikor tudomást szerzett a hollétéről, két férfi társaságában
felkereste, berúgták a bejárati ajtót, gyomor-és vesetájékon bántalmazták, folyamatosan ütötték, hogy a pénzüket visszakapják. Sikerrel jártak, mert egy rejtekhelyen megtaláltak 50.000. eurot, valamint 1.000.000. Ft.-ot.

Ezt követően a sértett használatában lévő autóval – melyet egy szlovák rendszámú gépkocsival biztosítottak,-a sértettet akarata és szándéka ellenére testvére dunakeszi lakására vitték, ahol közölték vele, hogy a lakást nem hagyhatja el, különben „komoly gondok lesznek”. Bátyja és annak élettársa kénytelen volt panzióba költözni.

Másnap egy ügyvédi irodába kísérték, ahol először a nagykanizsai ingatlan értékesítéséről irattak alá vele egy szerződést, majd egy másik ügyvéd közreműködésével, adásvétel útján egy szerb állampolgárságú személy részére értékesíttették vele a kft.-t is.

A történtek után a vádlott a többi pénz visszaszerzése érdekében továbbra is zaklatta, fenyegette, és arra kényszerítette, hogy kft. számlájáról további 900 eurot vegyen fel, ennek során tetten érték, és elfogták.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség önbíráskodás és személyi szabadság megsértésének
 

bűntette miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járásbíróság előtt - tudatta kedden a Letenye Médiával Dr. Pirger Csaba a Zala Megyei Főügyészség szóvivője.