Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2023.01.09

Éles puskát, pisztolyt, lőszert vett a egy zalai piacon, vádat emeltek ellene

Egy 1954-ben született iklódbördöcei férfi az 1990-es években ismeretlen személytől az egyik Zala megyei piacon, pontosan meg nem állapítható helyszínen megvásárolt 1 db JW-15A típusú, kínai gyártmányú, .22 Long Rifle kaliberjelű kispuskát a hozzá tartozó tárral, 1 db .22 Long Rifle kaliberjelű töltények működtetésére átalakított Kandar Model S2 típusjelű, gyártási szám nélküli pisztolyt és egy arra felszerelhető hangtompítót, valamint ezen két fegyverrel működtethető, velük megegyező kaliberjelű 6 doboz, pontosan nem megállapítható mennyiségű, de több mint 317 db .22 Long Rifle kaliberjelű töltényt.

zala-megye-fegyver-1.jpg

(A fotó illusztráció)

A férfi az így megszerzett, általa tudottan működőképes JW-15A típusú kispuskát és hozzátartozó tárat, az átalakított és üzemképes Kandar Model S2 típusú pisztolyt, valamint az ezekkel elműködtethető, ezekhez tartozó 6 doboz .22 Long Rifle kaliberjelű töltényt iklódbördőcei lakóhelyére vitte, ahol azokat a ház két szobájában elhelyezte és 2021. szeptember 30.-ig tartotta úgy, hogy azok tartására hatósági engedéllyel nem rendelkezett.
 
A lefoglalt JW-15A típusú .22 Long Rifle kaliberjelű kispuska és .22 Long Rifle kaliberjelű töltények működtetésére átalakított Kandar Model S2 típusjelű pisztoly lőfegyvernek, míg a 317 db .22 Long Rifle kaliberű töltény lőszernek minősülnek.

Az ügyben a  Lenti Járási Ügyészség lőfegyver és lőszer engedély nélküli tartásával elkövetett lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.