Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.08.12

Elektromos kábellel fojtogatta a fiát Lentiben

Egy 1964-ben született lenti férfi és a lenti családi házban vele együtt lakó családtagjai között 2017 évben bekövetkezett autóbalesetét követően feszült, rossz viszony alakult ki, mely több ízben a vádlott részéről fizikai és verbális agresszióban, a családtagok szidalmazásában, fenyegetőzésben is testet öltött.

2022. március 8. napján a vádlott a lenti otthonában tartózkodott, amikor 17 óra körül hazaérkezett fia, a sértett, akit a vádlott felszólított arra, hogy gyújtson be a kazánba. A sértett azonban fáradtsága miatt a kérésnek nem tett eleget, hanem ehelyett a szintén otthon tartózkodó 12 éves leánytestvére szobájába ment, ahol a lány egy hosszabbítóval ellátott hősugárzóval fűtött.

lenti.jpg

A vádlott – felindulva azon, hogy a sértett a kérést figyelmen kívül hagyta – bement a lánya szobájába, a sértettet távozásra szólította fel, majd a szobát elhagyta. A sértett ekkor - féltve a szobájában lévő értékeit - felállt, hogy megnézze, mit csinál a távozó vádlott, majd testvére szobaajtaját becsukta. A vádlott 2-3 perc elteltével visszatért a szobába, majd hirtelen támadt felindultságában a konnektorból kitépte a 3 méter hosszúságú hosszabbítót, a hősugárzóra pedig rá akart taposni.

A sértett ezt megakadályozandó, az ágy mellett leguggolt, és a hősugárzót a kábelénél fogva kihúzta a neki háttal álló vádlott lába között. A vádlott ekkor megfordult, majd az éppen felálló sértett háta mögött állva a kezében lévő hosszabbító kábelét a sértett nyaka köré tekerte, majd annál fogva a sértettet a falhoz tolta, a sértettet a nyakára tekert kábelt felfelé húzva fojtogatni kezdte.

A sértett ekkor védekezésképp a hasánál fogva megpróbálta magától eltolni a vádlottat, ekkor mindketten nekiütköztek egy szekrénynek, majd – annak érdekében, hogy a fojtásból szabaduljon – két alkalommal ököllel a vádlott hasát, egy alkalommal pedig a száját megütötte, emiatt a vádlott elengedte a hosszabbítót, a sértett pedig kifutott a szobából.

A sértett a bántalmazás során a nyak bőrének 20 cm hosszúságú sávszerű zúzódását, valamint a jobb kéz II. és III. ujjának felületes hámsérülését szenvedte el. Sérülése 8 napon belül gyógyuló, a tényleges gyógytartam 4 nap. Ugyanakkor a támadott testtájékon a vádlott által alkalmazott erőbehatás már okozhatott volna 8 napon túl gyógyuló gégevizenyőt, melynek elmaradása csak a véletlenen múlt.

Az ügyben a Lenti Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.