Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.07.04

Egy zajki és egy lenti fiatal rabolt ki egy 72 éves német nőt Lentiben

Egy 2005-ben született zajki és egy 2006-ban született lenti fiatalember, akik alkalmi ismerősök voltak, 2021. november 14-én 17 óra 17 perc körül azzal a szándékkal jelentek meg egy német nő Lenti, Kápolnai utcai lakóházánál, hogy a nőtől értékeket szerezzenek.

Miután I. rendű és II. rendű vádlottak a nyitott kapun keresztül bementek az udvarra, I. rendű vádlott – közvetlenül nyomában II. rendű vádlottal - kopogtatott a ház bejárati ajtaján, amit a sértett kinyitott. I. rendű vádlott erre hangosan megkérdezte a sértettet, hogy van-e eladó pálinkája?

lenti.jpg

A nemleges választ követően I. rendű vádlott azonnal két kézzel belökte a sértettet a folyosóra, majd rögtön bal öklével jobb arcfelén megütötte a nőt, aki ettől hanyatt esett a földre. I. rendű vádlott ezután lehajolt a sértetthez, akinek kitépte a nyakából a gyöngyökből készült nyakláncát, mire a gyöngyök szétgurultak, majd erőszakkal lehúzott az ujjairól két gyűrűt.

I. rendű vádlott ezt követően kiabálva kérdezte a sértettől, hogy hol van a pénze és megöléssel fenyegette. A hangoskodásra kijött a konyhából a sértett kutyája, és I. rendű vádlottra fogott, amitől I. rendű vádlott felállt és a kutya felé rúgott, de a rúgás a sértettet érte. A sértett a váratlan helyzetet kihasználva felállt, és a konyhába menekült ahonnan a rendőrséget hívta.

A történtek alatt II. rendű vádlott végig vádlott társa mögött állt, és rá cselekménye közben bátorítóan, míg a sértettre bénítóan hatott. A sértett konyhába menekülése után a vádlottak is távoztak a helyszínről, miután a bejárati ajtót kívülről bezárták és a kulcsot magukkal vitték.

A vádlottak az értékeket II. rendű vádlotték Lenti, Nefelejcs utcai házához tartozó melléképületben rejtették el, amit a nyomozó hatóság pár órával az elkövetés után feltalált és lefoglalt.

A 72 éves, gondoskodásra szoruló idős sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett, sérülései az arc zúzódása, a lábszár zúzódása, a kéz rándulása, húzódása, a váll és a felkar zúzódása.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette  miatt emelt vádat a napokban - értesítette az ügyről honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője