Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.11.10

Egy kamion Samsung okostévét loptak el Lentiben

A Lenti Járásbíróság a 2022. november 8. napján tartott előkészítő ülésen nem jogerős ítéletet hozott azon letartóztatásban lévő férfiakra, akik egy Szlovákiából Olaszországba tartó kamiont fosztottak ki.

Az öt román vádlott ismeretlen személyek megbízására ellopta a szlovák Samsung gyárból Olaszországba tartó kamion televíziókból álló rakományát. Ennek érdekében 2021. november 24-én egy személy- és egy tehergépkocsival követték a gyártól induló kamiont, a rajta ismeretlen módon elhelyezett GPS-jeladó adatai alapján. A nyergesvontató aznap este Lentiben állt meg pihenőre, ahol a vádlottak éjfél után a plomba lefeszítésével felnyitották a pótkocsit, majd eltulajdonították a benne található 121 darab Samsung Smart televíziót.

tevet-loptak-lentiben.jpg

(Fotó: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)

Ezután Budapestre utaztak, ahol egy családi ház garázsában rejtették el a lopott árut. Az elkövetéshez használt autókat a rendőrség beazonosította és két nappal később az M7-es autópálya egyik pihenőhelyén elfogta a vádlottakat. A hatóság a 120 darab televíziót lefoglalta, a hiányzó készülék árát a biztosító megtérítette. Az okozott kár 17.987.391 forint.

A Lenti Járásbíróság a történteket elismerő, a bűnösségüket beismerő és a tárgyaláshoz való jogukról lemondó vádlottakat bűnösnek mondta ki társtettesként elkövetett lopás bűntettében. Ezért az I. rendű vádlottat 3 év 3 hónap börtönbüntetésre, a II. rendű vádlottat 3 év 6 hónap börtönbüntetésre, a III. rendű vádlottat 2 év börtönbüntetésre ítélte. További két társuk 3 év börtönt kapott. Az I-II. rendű vádlottakat 4, a III-V. rendű vádlottakat 3 évre kiutasította Magyarország területéről.

A bíróság fenntartotta a vádlottak letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig, de legfeljebb a nem jogerős ítéletben kiszabott szabadságvesztés tartamáig. Az ítélet nem jogerős, a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek - tudatta honlapunkkal dr. Bartalné dr. Mentes Judit, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.