Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.06.29

Durva parkolói tettlegesség Zalaegerszegen

Egy 1987-ben született zalaegerszegi férfi 2022. január 8-án, fél 12 előtt a Zalaegerszeg, Göcseji út 47/B. szám előtti parkolóba ment személygépkocsival, ahova oly módon parkolt le, hogy a személygépkocsi hátsó fele az ott lévő presszó terasza felé nézett.

A vádlott a személygépkocsi motorját nem állította le, ezért a presszó pultosa szólt a vádlottnak, hogy a kipufogógáz zavarja a teraszon tartózkodó vendégeket. A vádlott a nővel szóváltásba került, majd bement vásárolni a szomszédos dohányboltba.

Amikor a vásárlással végzett és beült a személygépkocsiba, egy időközben a presszóba érkezett vendég, egy sértett férfi – akit szintén zavart a kipufogógáz – odament a vádlott személygépkocsijának bal hátsó oldalához, és a karosszériát megkopogtatta, jelezve a vádlottnak hogy beszélni szeretne vele.

okol.jpg

(A fotó illusztráció)

A vádlott ezt észlelve a személygépkocsiból azonnal kiszállt, és a sértett arcát ököllel egy alkalommal hangos szitkozódás közepette megütötte, amitől a sértett a földre esett, majd a földön fekvő sértettet a felsőtestén több alkalommal megrúgta.

A dohánybolt dolgozója a bántalmazás abbahagyására szólította fel a vádlottat, aki beült a személygépkocsiba és a sértettet a földön hagyva távozott a helyszínről. A sértettnek a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló sérülése –állkapocscsont törése – keletkezett, melynek tényleges gyógytartama 42 nap.  

Az ügyben a  Zalaegerszegi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.