Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.04.02

Dühöngés egy lenti panzióban

Egy 2002-ben született tiszaburai férfi még 2021. július 22. napján 22 óra körül egy, a Lenti, Táncsics M. úton lévő panzió teraszán több vendég jelenlétében ittas állapotban szóváltásba került munkaadójával, amelytől felindult idegállapotba került.

A vádlott ezután a teraszon leült az ott lévő egyik székre, ahol hangosan szitkozódva kiabált, majd indulata levezetése érdekében ülő helyzetben két lábát felemelte és azokkal rácsapott a szék melletti műanyag asztalra, amelynek asztallapja a rúgástól széttörött, az asztal lábai pedig kitörtek.

 

lenti.jpg

 

A vádlott ezután felállt a székről, tovább ordítozott és a teraszon elhelyezett többi széket szétdobálta és fellökdöste, majd szitkozódva munkaadója panzió udvarán parkoló gépkocsijához ment, amelybe szintén belerúgott. A vádlottat munkatársai próbálták csitítani, ekkor a vádlott bement a panzió épületébe, és a szállásául szolgáló 25. számú szoba bejárati ajtaját többször megrúgta, majd a szobába bement és letörte az ott lévő ruhásszekrény jobb oldali ajtaját. A panzió tulajdonosa ekkor értesítette a rendőrséget, mire a vádlott cselekményével felhagyott.

A vádlott a közösségi érdek semmibevételével ittas állapotban egy pihenés célját szolgáló panzió teraszán és épületében tanúsított olyan kihívóan közösségellenes, dolog elleni erőszakban megnyilvánuló magatartást, amely alkalmas volt arra, hogy az ott tartózkodó vendégekben és a panzióban dolgozókban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

Az ügyben a Lenti Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat a napokban - közölte honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.