Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.10.08

Dilettáns pénzhamisítók buktak le Zalában

A korábban már büntetett férfi 2015. áprilisában Pákán találkozott ismerősével, aki egy működőképtelen mobiltelefont vett tőle 1.000,-Ft-ért. Ennek során gépkocsijának
kesztyűtartójából előkerült 4 darab 20.000,-Ft-os és 2 darab 10.000,-Ft-os bankjegynek látszó papírdarab, amelyeket az ismerőse korábban a szemétben talált, és amelyeknek egyik  oldala fehér, míg a másik oldala színes nyomtatón készített másolat volt.

 

uj-tizezres.jpg

 

A férfi ezeket elkérte, majd pákai otthonában egy nőismerőse jelenlétében a fehér felükön összeragasztotta őket, a szélüket pedig ollóval egyenesre vágta.
Az így elkészített 2 darab 20.000,-Ft-os és 1 darab 10.000,-Ft-os bankjegyutánzatok közül az egyik 20.000,-Ft-ost és a 10.000,-Ft-ost eltette, majd a nővel elindult Kisszigetre, hogy az utánzatokat beváltsák.

 

A 10.000,-Ft-os utánzatot átadta a nőnek, aki az egyik ismerősével kisebb címletekre akarta felváltatni. Az ismerős fia azonban felismerte, hogy a bankjegy hamisítvány, így az visszakerült a férfihez. Ezt követően a férfi a pákai kocsma közelében egy másik ismerősével találkozott, aki számon kérte, hogy korábbi kisebb tartozását mikor fogja megadni.

 

Ekkor a férfi a 10.000,-Ft-os bankjegyutánzatot átadta neki azzal, hogy azt a szomszédos kocsmában váltsa fel, vonja le a tartozást, a többit pedig adja vissza.
Az ismerőse jóhiszeműen a 10.000,-Ft-os bankjegyutánzatot megpróbálta felváltatni, ahol a pultos észlelte, hogy a bankjegy nem valódi, ezért értesítette a rendőrséget.

 

A terheltek ellen a Zalaegerszegi Járási Ügyészség pénzhamisítás bűntette miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járásbíróságon - tudatta a Letenye Médiával dr. Pirger Csaba a Zala Megyei Főügyészség szóvivője.