Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2023.01.09

Csaknem ötmilliós értékben lopott a munkahelyéről a zalai asztalos

Egy 1999-ben született zalalövői férfi egy helyi kft. alkalmazásában állt, mint asztalos. A vádlott 2020 év elejétől 2021 év elejéig körülbelül 8-10 alkalommal tulajdonított el munkáltatójától különböző faipari (padlóburkoló) termékeket, az ilyen termékek felhasználásához, kezeléséhez, tárolásához, illetve csomagolásához szükséges tárgyi eszközöket és anyagokat.

birosag.jpg

A vádlott – többek között – 42 db tölgy svédpadlót, 100 folyóméter szegélylécet, több csomag elastilont, továbbá különböző fajtájú és kiszerelésű felületkezelő olajokat, egyéb anyagokat, több darab, illetve több csomag munkavédelmi kesztyűt, páramérőt, alapozó padot tulajdonított el.

A vádlott cselekményével a kft.-nek összesen 4.784.612,- forint kárt okozott. Az eltulajdonított dolgok rendőrség általi lefoglalásával az okozott kár egy része megtérült. A vádlott a cselekményeket anyagi haszonszerzésre törekedve követte el.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség folytatólagosan, nagyobb értékre üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal hétfőn dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.