Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.11.04

Buszsofőrrel küldték Pestről Zalába a kokaint

A vádlottak, - egy 1976-ban született alibánfai férfi, és egy 1965-ben született zalaszentgróti nő - évekre visszanyúló ismerősi viszonyban álltak egymással, melynek során II.r. vádlott –a nő- 2019. évben az I.r. vádlottól több alkalommal is vásárolt kokaint 3-5 gramm mennyiségben.

A kábítószer átadása úgy történt, hogy II.r. vádlott telefonon felvette a kapcsolatot I.r. vádlottal, aki a kért mennyiséget személyesen adta át a részére egy előre megbeszélt budapesti helyszínen, vagy elvitte II.r. vádlott zalacsányi tartózkodási helyére. Ez esetben a vádlottak a kábítószerből közösen fogyasztottak is. A kábítószer ellenértékét II.r. vádlott általában készpénzzel egyenlítette ki, azonban előfordult, hogy I.r. vádlott cégvezetése alatt álló Kft. számlaszámára utalta a pénzösszeget „bérleti díj” megjelöléssel.

drogdiler.jpg

2019. év október hónapjában – legalább két alkalommal –I.r. vádlott az előre megbeszélt kábítószer-mennyiséget Budapestről induló menetrend szerinti autóbuszjárattal juttatta el Zalacsányba II.r. vádlott részére, melynek során a becsomagolt kábítószert egy mappába helyezve átadta a buszvezetőnek, majd egy képüzenet formájában elküldte az autóbusz rendszámát a nőnek, aki Zalacsányban átvette a csomagot.

2019. október 11-én 19:00 órakor a Budapest, Népliget Autóbuszpályaudvar 10-es kocsiállásából induló és Zalaegerszegig közlekedő Volánbusz Zrt. menetrend szerinti járatának buszvezetőjével I.r. vádlott egy kb. 10 gramm kokaint tartalmazó csomagot küldött dossziéba helyezve II.r. vádlott részére, aki a csomagot a benne lévő kábítószerrel 22:00 óra körüli időpontban Zalacsányban átvette.

2019. október 18-án 09:00 órakor I.r. vádlott a Budapest, Népliget Autóbuszpályaudvaron a 10-es kocsiállásból Zalaegerszegig közlekedő menetrend szerinti járatával – szintén egy dossziéban elhelyezett, henger alakúvá préselt és becsomagolt – nettó 30,49 gramm kokaint juttatott el II.r. vádlott részére, aki a „küldeményt” 12:15 órakor Zalacsányban az autóbuszvezetőtől átvette, melyet követően II.r. vádlottat rendőri intézkedés alá vonták. A kokain kábítószernek minősül.

Az ügyben a Keszthelyi Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem  és kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.